VILLA SONORA

Villa Sonora is een jong ensemble met een missie: muziek maken die de fantasie beroert en niet in hokjes te plaatsen is, muziek waarin eigen composities en improvisaties elkaar afwisselen, muziek die zich openstelt voor de verleiding van het theatrale.

Villa Sonora is meteen al uitgenodigd om te spelen tijdens de
Suite Muziekweek
2007 EN genomineerd voor de Jur Naessens Muziekprijs voor vernieuwing in de muziek. Villa Sonora zal bij deze twee feestelijke concerten haar eerste programma presenteren:

VILLA SONORA speelt met POPPEN
Teksten: Villa Sonora en H.C. Andersen.
Muziek: Villa Sonora, tenzij anders vermeld

De muziek prikkelt je fantasie
Je fantasie brengt de poppen tot leven
Zo ontstaat er een magische wereld

Altvioliste Saskia Meijs en tapdanser Marije Nie, de kern van Villa Sonora, deelden een heimelijke fascinatie voor poppenspel. Poppenspeelster Meike van den Akker maakt rauw/poëtisch beeldend theater voor volwassenen met zelfgemaakte poppen en objekten, en was al langer nieuwsgierig naar het spelen met muzikanten. Samen zoeken zij naar een vorm waarin de poppenspeelster en de muzikanten elkaar versterken en als gelijkwaardige stemmen tot hun recht komen . Zij lieten zich hierbij inspireren door het sprookje De Rode Schoentjes van Hans Christian Andersen, een eenvoudig verhaal met een gruwelijke wending.

In Villa Sonora destilleren de muzikanten hun eigen stem uit een veelheid aan muzikale invloeden zoals improvisatie muziek, barok, jazz en Oriëntaalse en Italiaanse volksmuziek . Villa Sonora werkt in dit programma samen met de Italiaanse zangeres Alessandra Patrucco en bassist Marko Bonarius, die beiden een passie hebben voor het experiment en het Italiaanse leven.

 

 

 

Villa Sonora speelt met Poppen:
Meike van den Akker - poppenspel
Alessandra Patrucco - stem, electronica
Saskia Meijs - altviool
Marko Bonarius - contrabas
Marije Nie - tapdans
Eva Bauknecht - eindregie

CONCERTEN
9 november - Muziekgebouw Amsterdam, kleine zaal
20 november - Muziekgebouw Amsterdam, grote zaal